2. 2. 2014.

Korisni saveti

Evo nekoliko stvari koje morate znati o nakitu:
  • Nakit se poslednji stavlja, a prvi skida. Obavezno se skida pre odlaska na spavanje i kupanja. Čuva se u kutijama obloženim finim, mekim materijama koje će ga čuvati od oštećenja. 
  • Iako vas ulepšava, nakit se ne nosi prilikom odlaska u salone lepote, jer može doći u kontakt sa hemikalijama koje će ga oštetiti. Ne nosi se ni na rekreaciju na plaži, pošto ga i znoj i kreme mogu oštetiti. 
  • Povremeno je potrebno ispolirati nakit i očistiti ga.
  • Što se nošenja nakita tiče, poželjno je da nikada ne nosite istovremeno više komada nakita, bilo na vratu, na ruci ili na prstu, jer ćete izgledati kao novogodišnja jelka. 
  • Na prstu se nosi po jedan prsten (eventualno može da se kombinuje sa burmom). Treba pažljivo kombinovati boju i dizajn kako zlata, tako i ugrađenog kamenja. 
  • Što se devojaka tiče, dobro je, ukoliko možete, u kutiji za nakit uvek imati bisernu ogrlicu i minđuše. To je klasika, zbog jednostavnog i neupadljivog izgleda zahvalno je za kombinacije i uvek je elegantno. 
  • Teško je da ste sada u prilici za to, ali kad možete, dobro je uvek kupovati nakit sa dragim i  poludragim kamenjem. 
  • Uvek je dobro kupovati vredan nakit u radnjama jer one su garantuju kvalitet koji se može proveriti, pošto je svaki komad obeležen žigom proizvođača.

Ovaj članak namenjen je svim onim pripadnicima muškog pola koji su odlučili da svoju lepšu polovinu iznenade nakitom.

Iako nije potrebno čekati neke svečane datume, rođendane, godišnjice da biste se odlučili na ovaj potez, evo idealne prilike. To nije jednostavan zadatak, a da bi prošao što uspešnije i bezbolnije, evo nekoliko predloga.

Obratite paznju šta žena govori kada je nakit u pitanju. Čini se skoro nemogućim, međutim ovo zaista funkcioniše.

Velika je verovatnoća da ćete, ukoliko na to obratite pažnju, čuti neke smernice koje bi vam mogle otkriti kakav nakit voli. Na primer, sedite ispred tv-a i ona prokomentariše neki komad nakita na glavnoj glumici u seriji. Ukoliko vam se to čini previše neverovatnim jednostavno je odvedite u neki od šoping centara i „slučajno“ se i neupadljivo zaustavite pred izlogom zlatare.

Malo obratite pažnju na one komade nakita koje već poseduje. Ukoliko stanujete zajedno, to će još više olakšati situaciju. Pažljivo proučite njenu kutiju sa naktom. Tako ćete saznati da li više voli zlato ili srebro, skup nakit ili bižuteriju.

Ukoliko ne želite da pošaljete određenu poruku, želju ili nameru, bolje ne kupujte prsten. Ovaj simbol bračne zajednice nemoguće je iskoreniti i pretvoriti u tek nevini prijateljski poklončić (ukoliko se radi o romantičnoj vezi, naravno). Pa zato, osim ako niste već vereni ili u braku, bolje se poštedite pogrešnih zaključaka.

Njena najbolja prijateljica vrlo je dobar odabir kod traženja saveznika u ovoj tajnoj misiji. Ipak, ovo je ujedno i nesigurno područje, jer poznato je da prijateljice dele SVE tajne, pa čak i one o skrivenim božićnim poklonima. Duboko udahnite, glavu gore i samo hrabro krenite u potragu, ionako kažu kako su najbolji oni pokloni koji dolaze od srca. A za sve vas koji još razmišljate, ukoliko vam je ovaj članak pokazala lepša polovina, možda je krajnje vreme da pročitate znakove!

Ovog leta se nose zlato, plavi topaz i bižuterija. Letnju garderobu ćete naglasiti lepim nakitom. Par raskošnih minđuša ili unikatna ogrlica od dragog kamenja, će vaš izgled učiniti prefinjenijim.
Odraz sunca u žutom zlatu vaše ogrlice, minđuša ili prstena daće vam poseban sjaj. Ljubitelji bižuterije su ovog leta došli na svoje. Poslednjih nekoliko godina, dizajneri su kreirali predivne kolekcije od poludragog i dragog kamenja.

Nakit sa perlicama je nezaobilazan, a letnje kombinacije su idealna prilika da pokažete svoju individualnost i kreativnost. Nemojte se plašiti da naslažete narukvice na ruku – stavite različite teksture i stilove za otkačen letnji izgled. Većina letnje odeće je lagana i prozirna, tako da bi nakit trebao da pruži naglasak vašem izgledu. Tanje ogrlice i narukvice koje ne prijanjaju uz kožu biće vam ugodnije kada su vrućine.

Nemojte se plašiti upadljivog nakita koji je takođe popularan ovog leta, po mogućnosti da je napravljen od kože, drveta ili ukrasnih kamenčića.
Leto voli boje, pa ni kod nakita nije drugačije. Ako nemate plavi topaz, odaberite žuti, roze ili zeleni nakit.
Budući da su vam leti i noge izloženije pogledima, hrabro ih ukrasite narukvicom – izgledaćete mlađe i seksepilnije.
Drage dame, uzivajte u letu i kombinujte boje koje su, vise nego ikada dopustene. Poludrago i drago kamenje je neizostavni deo asesoara! Zato, zakoracite u radnje s kamencicima...i svakog dana, ...osecajte se kao na plazi!

Нема коментара:

Постави коментар